Voor de therapie van start kan gaan vinden veelal twee tot vier intakegesprekken plaats om uw problematiek in kaart te brengen, om een diagnose te kunnen stellen en om tot een behandelplan te kunnen komen, in overleg met u. Als u met het behandelplan instemt volgt de behandeling. Aan u zal een indicatie gegeven worden van het aantal zittingen.
Tijdens de intakegesprekken zullen vragen worden gesteld over uw klachten/problemen, uw huidige situatie, uw werk, uw hobby’s, uw relatie(s). Van belang is ook uw voorgeschiedenis. Wat heeft u zoal meegemaakt, hoe is uw leven tot nu toe verlopen; wat ervaart u als positief en wat als negatief?
Ook zal u gevraagd worden wat u tot nu toe heeft geprobeerd om de problemen op te lossen en wat u nu wilt; welke ideeën u heeft over het veranderen van uw situatie. Op basis van al deze gegevens zal een verslag worden gemaakt, een indicatiestelling, en zal een (voorlopige) diagnose gesteld worden.
In het behandelplan, een onderdeel van de indicatiestelling, wordt opgenomen hoe de therapie er uit zal gaan zien, wat er aan bod gaat komen in de behandeling en welke therapievorm(en) en methoden toegepast zullen worden. Uw hulpvraag is hierbij van groot belang.
Er zal voor, tijdens en na afloop van de behandeling gebruik gemaakt worden van Routine Outcome Monitoring. Dat betekent dat tests of vragenlijsten afgenomen zullen worden om het effect van de behandeling en de klanttevredenheid over de behandeling te kunnen meten. Deze uitkomsten worden met u besproken.